KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Miejskie Przedszkole nr 12 w Zgierzu

Przedszkole nasze znajduje się w Zgierzu przy ul. Gałczyńskiego 30.

Usytuowane jest blisko przystanków komunikacji miejskiej linii 1, 4, 5, 6, 51, 8.

Jednopiętrowy budynek przedszkola otacza duży, bezpieczny taras i nasłoneczniony ogród z zacienionymi przez wieloletnie drzewa miejscami.

Ogród ten wyposażony jest w stały i sezonowy sprzęt rekreacyjny dla dzieci, dzięki któremu mogą one spędzać tu przyjemnie czas przez cały rok. W ogrodzie znajduje się duża altana, gdzie dzieci mają organizowane zajęcia na świeżym powietrzu.

W przedszkolu znajduje się ogródek dydaktyczny podzielony na alejki, tablica  dydaktyczna, gra dydaktyczna, stacja pogodowa, ścieżka sensoryczna.

Od strony ulicy przedszkole i ogród osłaniają wysokie, szlachetne topole i gęsty żywopłot.W budynku przedszkola znajduje się 6 przestronnych sal dydaktycznych, bardzo dobrze wyposażonych w zabawki i pomoce dydaktyczne, odpowiednio dobrane do wieku dzieci i wspomagające jego rozwój, zaplecze administracyjno − gospodarcze, sala gimnastyczno − teatralna z pianinem, sprzętem rekreacyjno − sportowymi audiowizualnym, pracownia logopedyczna.

W holu głównym i między piętrami znajduje się GALERIA PRZEDSZKOLAKA, w której umieszczane są prace plastyczne naszych wychowanków.

Przy każdej sali dydaktycznej znajdują się łazienki, przystosowane do potrzeb małych dzieci.

W szatni znajdują się indywidualne szafki dla każdego dziecka oraz tablice ekspozycyjne na prace dzieci z poszczególnych grup wiekowych, a także tablice informacyjne dla rodziców.

 WIRTUALNY SPACER