KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

aktualności gr.4

Drodzy Rodzice, zdjęcia z Mikołajem do nabycia u pani Eli z gr.I cena kompletu :36zł...

Szanowni rodzice,  28 stycznia 2021r odbędzie  się zabawa karnawałowa z wodzirejem w poszczególnych grupach,prosimy pamiętać o przebraniu dzieci w tym dniu .Będa także wykonywane pamiątkowe zdjęcia....

Mikołajki

04.12.2020
Mikołajki

Mikołajki

04.12.2020

Akcja MEN Razem na Święta

Nasze przedszkole uczestniczy w akcji organizowanej przez MEN "Razem na Święta",której celelm jest zachęcanie  do niesienia pomocy  innym ,jak równiez budowanie wspólnot i więzi miedzypokoleniowych....

Drodzy Rodzice. Przypominam aby Dzieci jutro przyniosły do przedszkola karty pracy (z wyprawkami gr. III i IV) z języka angielskiego. Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka Rutkowska....

I.Powitanie piosenką: Hello https://www.youtube.com/watch?v=tVlcKp3bWH8   II.Powtórzenie wierszyka o mamie i tacie. The Mummy, Daddy Poem. Tekst wierszyka: Mummy, Daddy, I love you. Kiss me, hug me, love me too. Walk and run and jump with me; Eat and drink and go to sleep. Mummy, ...

Dzień dobry dzieci i Rodzice. Dzisiaj mamy poniedziałek .Pierwszy dzień tygodnia. Poproście Rodziców aby przeczytali Wam zamieszczony poniżej wiersz pt."Zawody". Różne są zwody: ekspedientka ,lekarz, listonosz ,fryzjer sekretarka, piekarz. Mama jest śpiewaczką, a tato pilotem- wiezie pasażer&o...

Gimnastyka ogólnorozwojowa 27.11.2020

Witam Wszystkie dzieci z Przedszkola Pod Topolą. Kolejny raz spotykamy się na zajęciach z gimnastyki online. Do dzisiejszych zajęć przygotujcie piłkę. Niektóre ćwiczenia mogą wydawać Wam się trudne ale nie zniechęcajcie się, ćwiczymy jak potrafimy. Najważniejsza jest dobra zabawa i możliwość aktywności ruchowej....

Dzień dobry dzieci i Rodzice. Wiecie już ,że dinozaurów nie ma już na Ziemi ,ale na pewno wciąż się nimi interesujecie Dlatego dzisiaj proponuję Wam  w jaki sposób można najłatwiej narysować dinozaura. Zapraszam Was do obejrzenia filmu dzięki któremu. nauczycie się rysować . https://ww...

Dzień dobry dzieci i Rodzice.Dzisiaj mamy piątek .Piąty dzień tygodnia. Proszę przygotować sobie sześć przedmiotów do manipulowania .Np. (6 kredek lub guzików, patyczków czy klocków) wg. Waszego uznania.  Zapraszam Was do wysłuchania wierszyka pt."Sześć dinozaurów". W trakc...

GOOD MORNING:) I. Na początek piosenka: Good Morning | Word Power | PINKFONG Songs for Children: https://www.youtube.com/watch?v=7CuZr1Dz3sk II. Powtarzanie piosenki:  „In my house”. Logowanie na stronie wydawnictwa w celu wysłuchania nagrania: https://www.mac.pl/edukacja-przedszkolna/p...

Dzień dobry dzieci i Rodzice. Dziś mamy czwartek .Czwarty dzień tygodnia. Zapraszam Was do wysłuchania opowiadania pt."Najmniejszy dinozaur". Poproście Rodziców aby przeczytali Wam treść opowiadania ,którego link załączam. http://bajkimamyicorki.blogspot.com/2015/03/najmniejszy-dinozaur.html Po ...

Dzień dobry dzieci i Rodzice. Waszym dzisiejszym zadaniem jest wykonanie z plasteliny figurki dinozaura. Poza tym zachęcam Was do wykonania karty pracy , którą załączam. Należ połączyć dinozaury od najmniejszego do największego  i pokolorować wg. uznania. Pterodaktyle natomiast od największego do najmni...

Teddy Bear Day - angielski.

TEDDY BEAR DAY 2020 Let’s celebrate:) Drogie dzieci i rodzice dziś świętujemy Dzień Pluszowego Misia. Naszego przyjaciela od lat…Dlatego wspólnie z dziećmi pobawmy się i uczcijmy ten dzień. Powiedzcie dzieciom, żeby sobie naszykowały ulubionego Misia lub kilka Misiów jak wolą. I. ...

25.11.2020r. obchodzony jest Światowy Dzień Pluszowego Misia. Każdy z Was zapewne ma swojego ulubionego Misia  Proponuję Wam dzisiaj zabawę z Misiem przy piosence, której link załączam https://www.youtube.com/watch?v=_D_KvcWxEWs Zapraszam Was również do narysowania Misia wg. wzoru.. https:/...

GOOD MORNING:) I. Na początek piosenka: Good Morning | Word Power | PINKFONG Songs for Children: https://www.youtube.com/watch?v=7CuZr1Dz3sk II. Drogie dzieci i rodzice, na dziś dwa filmy wprowadzające do nauki nowej piosenki „In my house”: My House - Mój dom - Angielski z Lulek.tv - Na...

Dzień dobry dzieci i Rodzice . Dzisiaj mamy wtorek - drugi dzień tygodnia. Proponuję Wam wykonanie Dinozaura z rolek po papierze. Załączam wzór ,który ułatwi Wam wykonanie zadania. Poza tym w wolnej chwili możecie obejrzeć film na Youtube pt."Przygoda z dinozaurami". Miłej zabawy życzę....

RYtmika dla smyka, cz. 2

Dzień dobry!Dziś wtorek a wraz z nim kolejna porcja zabaw rytmicznych, na które serdecznie zapraszamy :)