KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

archiwum 2019/2020

Z okazji Dnia Mamy życzymy wszystkim mamom samych radosnych dni,zadowolenia ze swoich pociech,dużo dużo zdrowia:):) https://www.facebook.com/MiastoZgierz/videos/609071863151532/...

Poznajemy zawód kominiarza

20 lutego nasze przedszkole odwiedzili wyjątkowi goście. Podczas spotkania kominiarze opowiedzieli o swojej trudnej i niebezpiecznej pracy, o historii zawodu, ciekawostkach z nim związanych oraz sprzętach, którymi na co dzień się posługują. Dzieci mogły przymierzyć cylinder oraz obejrzeć z bliska sprzęt kominiar...

Zabawa karnawałowa grupa III,V,VI

Karnawał to miła tradycja przepełniona muzyką i zabawą, gdzie ważnym elementem tego okresu są bale. Bal karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły, często wyczekiwany przez wiele tygodni. 14 lutego w naszym przedszkolu odbył się Bal karnawałowy. Nauczycielki przedszkola dołożyły wszelkich starań, by ...

Zabawa karnawałowa grupa I,II,IV

Karnawał to miła tradycja przepełniona muzyką i zabawą, gdzie ważnym elementem tego okresu są bale. Bal karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły, często wyczekiwany przez wiele tygodni. 14 lutego w naszym przedszkolu odbył się Bal karnawałowy. Nauczycielki przedszkola dołożyły wszelkich starań, by ...

Dawne gry z SP8

Jak bawili się nasza babcia i dziadek kiedy byli w naszym wieku i nie mieli komputera ? Dowiedzieliśmy się o tym biorąc udział w grach i zabawach zorganizowanych przez uczniów Szkoły Podstawowej nr 8. Było bardzo ciekawie: gra w klasy, wyścigi kapsli - obstawione przez chłopaków,  skakanie przez gumę...

Z panem Witkiem zawsze jest wesoło

Jak co miesiąc Pan Witek przygotował dla nas wspaniały koncert ,tym razem gościlismy profesjonalnego miuzyka i gitarzystę....

Cyrk w SEM

20.01.2020
Cyrk w SEM

Cyrk w SEM

20.01.2020

W ferie nikt nie może się nudzić. Zostaliśmy zaproszeni do Domu Kultury SEM na spotkanie z cyrkiem. Powitał na śmieszny klaun z wielkimi butami. Przygotował dla nas różne sztuczki, które sami mogliśmy wykonać: żonglerka piłeczkami, kręcenie talerzami, chodzenie na szczudłach  i inne - zobaczcie sami....

Warsztaty z okazji Dnia Babci i Dziadka

Babcia i Dziadek to bardzo ważne dla wnucząt osoby. Na ich święto postanowiliśmy zrobić im niespodziankę. Każdy z nas własnoręcznie przyozdabiał kubki dla babci i dziadka: w kwiatki, serduszka, słoneczko, chmurki....oraz napisami " Kochanej babci, Dla dziadziusia...." Wszystkie niespodzianki   wręczyliśmy ocz...

Spotkanie z Mikołajem

W dniu 19 grudnia wszystkie przedszkolaki zebrały się przed choinką.Sprawa jasna, jak choinka to oczywiście oczekiwanie na upragnionego gościa - Mikołaja. Zanim jednak Mikołaj do nas dotarł dzieci z grupy III ,p. Kamila i Małgosia zaprezentowały wszystkim przedstawienie choinkowe. W wierszu, piosence i tańcu opowiedzia...

Zabawa Mikołajkowo-Wigilijna

14 grudnia w naszym przedszkolu odbyła się wspaniała zabawa mikołajkowo-wigilijna.Pani Ula Pakuła przygotowała wspaniałe piosenki  i zabawy dla dzieci i rodziców.Były także chwile wzruszające,wszyscy wspaniale się bawili, można było poczęstować się smacznymi pierniczkami.Na zakończenie Pani Dyrektor i Pani ...