KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa V 2017/18

Rozstrzygnięcie konkursu Podróż 2118

"PODRÓŻ" 2118" to tytuł konkursu plastycznego zorganizowanego przez Spółdzielczy Dom Kultury "SEM". Zadaniem uczestników było zaprojektowanie lub skonstruowanie pojazdu przyszłości. Z naszego przedszkola tego zadania podjęło się dwóch chłopców: Mikołaj Bednarski i Mateusz Bliźniewski ...

ciekawe zajęcia

Co można zrobić z plastikowej butelki? My już wiemy. Zrobiliśmy kolorowe kręgle do gry. Plastikowe butelki ozdobiliśmy kolorowymi paskami papieru. A potem zaczęła się  zabawa.  Kto z nas zbije najwięcej kręgli ?...

Opowieści o zegarach

Mama Oli przyniosła do przedszkola różne zegary.Były zegary stare - nakręcane ręcznie i te najnowsze elektroniczne. Obejrzeliśmy też niezbędne narzędzia, których używa zegarmistrz w swojej pracy. Mogliśmy zobaczyć jak wygląda zegar w środku....

Listopadowa słota

W  pochmurne i deszczowe listopadowe dni bawiliśmy się przy muzyce poważnej, wykorzystując kolorowe parasole, Każde dziecko przynioło swój wesoły, kolorowy parasol. Było ciekawie i zabawnie, nie nudziliśmy się....

Koszykówka w przedszkolu

Do naszego przedszkola przyszli trenerzy piłki koszykowej. Na sali gimnastycznej dzieci świetnie bawiły się nie tylko  piłkami. Uczestniczyły  w ciekawych ćwiczeniach prowadzonych przez trenerów. Każdy dostał obrazek do kolorowania i informację dla rodziców, kiedy i gdzie można brać udział w zaj...

Kolorowe korale

W listopadowe popołudnie farbujemy kolorową bibułę, makaron. Nawlekamy wszystko na nitkę. Zrobiliśmy kolorowe korale. Zabawa doskonała a przy okazji wspaniały prezent dla mamy. Naszym dziewczynkom też było do twarzy w koralach....

Akademia zdrowych ząbków

W ostatnim tygodniu listopada rozmawialiśmy na temat higieny jamy ustnej. W ramach akcji AKADEMIA AQUAFRESH - Ogólnopolski Program Edukacji Zdrowotnej dla przedszkolaka nasza pani czytała nam opowiadania o Krainie Pastusiów. Oglądaliśmy filmy edukacyjne o bohaterach Pastusiowej Krainy i o wizycie w gabine...

Klub czytającego rodzica

Codziennie rano przed śniadaniem w ramach  "Klubu czytającego rodzica" chętni rodzice  czytają bajki i ciekawe książki. Staramy się  w ciszy i skupieniu słuchać bajki i wyciągać naukę z ich treści....

Kolorowa Jesień

"Jesienny kącik przyrody" - zbieramy skarby, które przynoszą dzieci : kasztany, żołędzie, jarzębinę, orzechy, szyszki, bukiety z kolorowych liści. W naszej sali jest kolorowo i przyjemnie....

Jaka pyszna ta kapusta

Kisimy kapustę w słoiku - szatkowanie, solenie i czekamy aż się ukwasi. Po tygodniu zrobiliśmy pyszną surówkę dodając marchewkę i jabłko. Pychotka nawet dla tych co nie lubią. Jemy owoce i warzywa na surowo - bo to pyszne i zdrowe....