KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

DATAŚNIADANIAOBIADYPODWIECZORKI
22.03.21
poniedz.

Bułka kajzerka z masłem,
kiełbaska żywiecka, ogórek kiszony,
papryka, kakao. 

owoc

*1,3,6,7,8,9,10

Zupa pomidorowa z ryżem, pampuchy z musem jogurtowo – owocowym, kompot.

*1,7,9

Angielka z masłem, ser żółty, szczypiorek, pomidor, herbatka owocowa.

*1,7

23.03.21

wtorek

Chałka z powidłami śliwkowymi, kakao.

owoc

*1,3,6,7,8,9,10

Zupa koperkowa, ziemniaki z koperkiem, pulpety z indyka w sosie pieczarkowym, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot.

*1,3,6,7,9,10

Angielka z masłem, pasta warzywno-jajeczna, ogórek świeży, herbatka miętowa.

*1,3,7,9
24.03.21
środa

Chlebek ziarnisty z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao.

owoc

*1,3,6,7,8,9,10

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, makaron razowy świderki z mięsem i warzywami, kompot.

*1,3,6,7,9,10

Ciasteczka owsiane, mus z truskawek i bananów.

*1

25.03.21

czwartek

Rogalik z masłem, płatki kukurydziane z mlekiem.

owoc

*1,7

Rosół z kaszą manna, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, mizeria, kompot.

*1,3,6,7,8,9,10

Angielka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbatka ziołowa.

*1,3

26.03.21

piątek

Chlebek z masłem, pasztet pomidorowy, ogórek kiszony, rzodkiewka, kakao.

owoc

*1,3,6,7,8,9,10

Barszcz biały z ziemniakami, naleśniki zapiekane z serem, kompot.

*1,3,7,9

Angielka z masłem, filet z indyka, pomidor, ogórek świeży, herbatka z cytryną.

*1,3,6,7,8,9,10

*alergeny występujące w posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy (1,3,7,6,8,9,10)