KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Data

Śniadania

Obiady

Podwieczorki

11.01.21r.

poniedziałek

Bułeczka kajzerka z masłem, schab gotowany, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbatka owocowa.

owoc

*1,3,6,7,8,9,10

Krupnik z natką pietruszki, kluski leniwe z białym serem, cynamonem i cukrem, surówka z marchewki, kompot.

*1,3,7,9

Chleb z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem, pomidor, mięta.

*1,3

12.01.21

wtorek

Angielka z masłem, serek topiony, papryka, pomidor, kakao.

owoc

*1,3,6,7,8,9,10

Krem z warzyw z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot.

*1,3,9

Chleb z masłem, pasztet kremowy, ogórek kiszony, papryka, herbatka ziołowa.

*1,3,6,7,8,9,10

13.01.21

środa

Angielka z masłem, filecik maślany z indyka, ogórek świeży, kawa mleczna.

owoc

*1,3,6,7,8,9,10

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, kluski łyżką kładzione, klopsiki z kurczaka w sosie koperkowym, surówka z białej rzepy, kompot.

*1,3,7,9

Jogurt naturalny z owocami, chrupki kukurydziane.

*1,7

14.01.21

czwartek

Płatki kukurydziane z mlekiem, angielka z dżemem brzoskwiniowym.

owoc

*1,3,6,7,8,9,10

Rosół z kaszą manną, ziemniaki, pałeczki z kurczaka gotowane, mini marchewki próżone,  kompot.

*1,9

Bułeczka sojowa z masłem, twarożek, papryka, ogórek świeży, mięta.

*1,7

15.01.21

piątek

Angielka z masłem, pasta z szynki ze szczypiorkiem, papryka, kakao.

*1,3,6,7,8,9,10

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, filet z ryby smażony, surówka wielowarzywna, kompot.

*1,3,4,7,9

Ciasteczka owsiane, mus z jabłuszek, banana i brzoskwiń.

*1

*alergeny występujące w posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy (1,3,7,6,8,9,10)