Jadłospis
Data | śniadania | obiady | podwieczorki | zmiany |
22.04.24r. poniedz.
| Bułka kajzerka z masłem/1,/7, polędwica sopocka, papryka, ogórek kiszony, kakao/7/. owoc | Krem z warzyw z grzankami/1,9/ , ryż z bitą śmietaną i owocami, kompot. | Kanapka z masłem/1,7/, pasta z makreli wędzonej/4/, pomidor, szczypiorek, herbatka owocowa. |
|
23.04.24r. wtorek
| Pieczywo z masłem/1,7/, kiełbaski śląskie na ciepło, keczup łagodny, herbata owocowa. owoc | Zupa ogórkowa/1,7,9/, ziemniaki z koperkiem, filet z indyka z warzywami, ogórek małosolny, kompot. | Jogurt naturalny z owocami/7/, mini bułeczki jogurtowe/1/,
|
|
24.04.24r. środa
| Angielka z masłem/1,7/, twarożek/7/ ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa mleczna. owoc
| Barszcz czerwony z ziemniakami/1,7,9/, kasza gryczana, polędwiczki duszone w sosie własnym, buraczki próżone , kompot.
| Kanapka z masłem/1/, pasztet drobiowy, ogórek małosolny, papryka, herbata ziołowa.
|
|
25.04.24r. czwartek
| Rogal/1/ z dżemem truskawkowym, płatki kukurydziane z mlekiem/1,7/. owoc
| Zupa pomidorowa z makaronem/1,9/, ziemniaki, kotlet schabowy, kapusta młoda gotowana, kompot.
| Kanapka z masłem/1,7/, jajecznica/3,7/, szczypiorek, herbatka miętowa.
|
|
26.04.24r. piątek | Chleb ziarnisty z masłem/1,7/, szynka bez wędzenia, ogórek świeży, rzodkiewka, kakao. owoc
| Zupa pieczarkowa /1,9/, ziemniaki, kotleciki rybne/3,4/ , sałatka wielowarzywna, kompot.
| Chrupki kukurydziane/1/, jabłuszka prażone.
|
|
*alergeny występujące w posiłkach
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy (1,3,7,6,8,9,10)