Jadłospis
Data | śniadania | obiady | podwieczorki | zmiany |
7.10.24r. poniedz.
| Bułka kajzerka z masłem/1,7/, wędlina szynkowa, papryka, ogórek świeży, kakao/7/. owoc | Zupa ogórkowa z ziemniakami/1,9/, kluski leniwe z białym serem/1,7/, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot. | Kanapka z masłem/1,7/, jajko gotowane/3/, szczypiorek, pomidor, herbatka owocowa. |
|
8.10.24r. wtorek
| Chleb z masłem/1,7/, twarożek /7/z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa mleczna/7/. owoc
| Zupa pieczarkowa z makaronem/1,9/, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, mizeria z jogurtem naturalnym/7/, kompot.
| Talerz owoców/ maliny, śliwka, banan, gruszka/, ciastka owsiane. |
|
9.10.24r. środa
| Angielka z masłem/1,7/, szynka gotowana, pomidor, szczypiorek, herbata owocowa. owoc | Kapuśniak z ziemniakami/9/, ziemniaki z koperkiem, klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym/7/, sałatka wielowarzywna, kompot.
| Mini bułeczki maślane/1/, serki Danonki/7/. |
|
10.10.24r. czwartek
| Chałka z masłem/1/, płatki kukurydziane z mlekiem/1,7/. owoc | Krem z dyni z groszkiem ptysiowym/1,9/, makaron świderki z mięsem mielonym i warzywami/cukinia, kalafior, marchewka, papryka/ , kompot.
| Kanapka z masłem/1,7/, serek żółty/7/, rzodkiewka, pomidor, herbata owocowa.
|
|
11.10.24r. piątek
| Kanapka z masłem/1,7/, kiełbaski koktajlowe na ciepło, keczup łagodny, herbatka. owoc
| Barszcz biały, ziemniaki, filet z ryby smażony/1,3,4/, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot. | Mus owocowy z bananów, brzoskwiń i malin, chrupki kukurydziane kręcone.
|
|
*alergeny występujące w posiłkach
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy (1,3,7,6,8,9,10)